eur:
389.43
usd:
361.5
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Szögesdróttal védik Harry Pottert

Valóságos erődítménnyé változtatták azt a nyomdát, ahol a Harry Potter könyvek hetedik, befejező része készül. Mindenképpen meg akarják ugyanis akadályozni, hogy idő előtt kiderüljön, ki hal meg a főhősök közül.

Az utolsó pillanatig a legnagyobb titokban akarják tartani, ki lesz az áldozat. Ezért J. K. Rowling és a könyvet kiadó Bloomsbury is azt kérte: mindenki, aki bármit is tud a történetről, tartsa a száját.

A Harry Potter és a halálos szentekről annyi tudható bizonyosan, hogy 700 oldalas lesz, és július 21-én éjfélkor kerül a boltokba.

A könyvet már nyomják, ezért a Clays nyomda szigorú biztonsági intézkedéseket hozott: még egy sor szögesdróttal vették körül az épületet, és biztonsági őröket állítottak az összes ajtóhoz.

A bungay-i nyomda dolgozói nem vihetnek magukkal mobiltelefont sem az épületbe, nehogy lefényképezzék a könyv lapjait. Csak kisméretű táska lehet velük, és azt is minden alkalommal átvizsgálják.

Emellett titoktartási megállapodást is alá kellett írniuk, amelyben vállalják, hogy még a családtagjaiknak és a barátaiknak sem beszélnek a könyvről.

A szigorú intézkedésekre azért volt szükség, mert már kiderült: nem teljesen megbízhatóak a nyomda dolgozói. Mielőtt például a Harry Potter és a félvér herceg 2005-ben megjelent, a fogadóirodáknál gyanúsan sokan eltalálták, hogy meg fog halni a varázslóiskola igazgatója, Albus Dumbledore. A legtöbb nyertes pedig érdekes módon Bungay-ben és a szomszédos faluban élt.

Két évvel korábban, a Harry Potter és a Főnix rendje megjelenése előtt elbocsátottak, és 180 napos közmunkára ítéltek egy nyomdai alkalmazottat, mert ellopott néhány oldalt a könyvből.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×