eur:
388.69
usd:
361.82
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály

Félnek megmotozni a diákokat

A beleegyezésük nélkül megmotozhatják a diákokat a tanárok Angiában egy csütörtökön életbe lépett törvény alapján. A pedagógusok azonban attól félnek, hogy végzetes következményekkel járhat, ha megpróbálnak például egy kést elvenni valamelyik diákjuktól.

Zárt helyen, és kizárólag azonos nemű tanár, illetve iskolai alkalmazott motozhatja meg azt a diákot, akinél a feltételezése szerint fegyver van. Ezt egy csütörtökön életbe lépett törvény teszi lehetővé Angliában.

A tanárok egyik szakszervezete szerint azonban nem az ő dolguk a fegyverek utáni kutatás, hanem a rendőrségé.

"A pedagógusoknak keményen meg kell harcolniuk azért, hogy megszerezzék a diákok bizalmát. A motozás viszont bizalmatlanságot gerjeszt" - figyelmeztetett egy tanárnő.

Fémdetektoros kapu és kitiltás

A törvény felhatalmazza az iskolaigazgatókat, hogy szükség esetén kihívják a rendőrséget, vagy kiképzett biztonsági őröket kérjenek fel a fegyver utáni kutatásra.

Azt a gyereket pedig, aki nem hajlandó átmenni a fémdetektoros kapun, aznapra kitilthatják az iskolából.

"Azt hiszem, a szülők üdvözölni fogják a világos üzenetet, hogy fegyvert nem lehet bevinni az iskolába, mert ez bűncselekmény" - hangsúlyozta Alan Johnson oktatási miniszter.

Nem mindenkit győzött meg. Shanni Taylor arcát 2005-ben 30 öltéssel varrták össze, miután 12 éves osztálytársa megkéselte.

"Ha valaki egy ujjal hozzá mer érni egy gyerekhez, azonnal megkapja válaszul, hogy vedd le rólam a kezed, mert feljelentlek. Hová vezet ez? Megmondom: sehová" - dohogott a megkéselt gyerek nagymamája.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×