eur:
389.73
usd:
362.69
bux:
68066.01
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Pápai fogadáson az eltűnt kislány szülei

A pápával találkoznak szerdán az elrabolt brit kislány, Madeleine McCann szülei. A pár félve hagyta hátra ikreit Portugáliában, de azt remélik, hogy a találkozás XVI. Benedekkel nagy segítség lesz eltűnt gyermekük felkutatásához.

Kate és Gerry McCann kedd este repültek el a portugáliai Praia de Luzból Rómába, hogy találkozhassanak XVI. Benedekkel. A pápa imát is mond majd a házaspár három éves kislányáért, akit 27 nappal ezelőtt raboltak el a család apartmanjából.

A pár nehezen vált meg kétéves ikreitől, hiszen ez az első alkalom, hogy tőlük külön töltötték az éjszakát. Mindenesetre sietnek vissza Portugáliába, hogy szerda este már ők fektethessék le kétéves gyermekeiket.

"Szerettük volna magunk mellett tudni őket, megnyugtatásul, de elcipelni őket egy másik furcsa helyre nem lett volna korrekt. Ez az út Madeleine-ről szól" - mondta az édesanya.

Új remény

A mélyen vallásos szülők - akik egy általános audiencián vesznek részt, mielőtt XVI. Benedek hatszemközt fogadná őket - azt remélik, hogy a pápai látogatás lelkierőt ad majd a kislány és elrablója utáni hajtóvadászathoz.

A pápa általános összefogást sürget majd a kislány megtalálásáért, és imádkozik is Maddie-ért, akiről édesanyja egy fotót készül átadni az egyházfőnek.

Gerry McCann elismerte: kicsit ideges volt a találkozó miatt, de elismerte: ez hatalmas lökést adhat a kutatásnak. "A találkozás pápával rendkívül fontos ahhoz, amit elérni próbálunk. Azt jelenti, hogy átjut az üzenetünk" - magyarázta az apa.

Újabb portugál hiba

Kedden a portugál rendőrség újabb bakijára derült fény: a nyomozók rosszul adták meg ugyanis annak a férfinak a személyleírását, akit a család egyik barátja látott, amint egy kislánnyal a karjai közt McCannék apartmanjának közelében röviddel azelőtt, hogy Madeleine eltűnését felfedezték.

A szemtanú szerint a férfi körülbelül 180 centiméter magas, a portugál rendőrség felhívásában azonban más szám szerepelt.

Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×