eur:
389.58
usd:
362.76
bux:
68012.06
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Pszichiátere szerint Malina Hedvig igazat mond

Malina Hedvig igazat mond - állítja a Nyitrán megvert szlovákiai magyar diáklány pszichiátere.

Jozef Hasto pszichiáternek nincsenek kételyei afelől, hogy a Nyitrán tanuló csallóközi diáklány igazat mond, mikor azt állítja, hogy tavaly augusztus 25-én két ismeretlen bőrfejű fiatalember azért verte meg, mert mobiltelefonján magyarul beszélt.

A Tyzden című hetilapban közölt terjedelmes interjúban a pszichiáter elmondta: harmincórás intenzív beszélgetés és lelki terápia után biztosra veszi, hogy a lány igazat mond.

A hetilap egy korábbi írásában megkérdőjelezte a rendőrség állítását, miszerint az eset nem történt meg, és a lány csupán kitalálta az egészet.

A cikkíró számos hiányosságra mutatott rá a rendőrség eljárásában, azt állítva, hogy több komoly mulasztás is történt a nyomozás során.

Az esettel kapcsolatban a legnagyobb példányszámú szlovákiai napilap, a Novy Cas számos kérdést fogalmazott meg, amelyek megválaszolásával érthetőbbé válna az ügy.

Az egyik legfontosabb kérdés annak tisztázása, hogy kik verték meg a lányt, hisz az ütés nyomai nyilvánvalóak voltak, erről tanúskodnak az első orvosi jelentések is.

A lap arra is magyarázatot vár a rendőrségtől, hogy miért csupán februárban hallgatták ki először a diáklány évfolyamtársait, akik annak idején röviddel az incidens után látták a megvert Malina Hedviget.

Az újság szerint közzé kellene tenni a rendőrségi kihallgatásról készített videofelvételeket, erre azonban a rendőrség egyelőre nem hajlandó.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×