eur:
395.01
usd:
370.83
bux:
65196.47
2024. április 19. péntek Emma

Szétverték a melegtüntetést

A moszkvai rendőrség őrizetbe vette vasárnap egy hatóságilag nem engedélyezett melegtüntetés több részvevőjét, köztük a német Zöldek egyik parlamenti képviselőjét. Az olasz törvényhozás és az Európai Parlament néhány képviselője is részt vett a melegek moszkvai nagygyűlésén; Volker Beck Bundestag-képviselővel együtt petíciót akartak átnyújtani a moszkvai polgármesteri hivatal valamely illetékesének, szorgalmazva a gyülekezés szabadságának biztosítását.

A rendőrség durván lépett fel a melegparádé részvevői ellen - jelentette az Eho Moszkvi rádió.

Szombaton nacionalista, kommunista és vallási csoportok előzetes ellentüntetést rendeztek Moszkva központjában, a tervezett melegparádé ellen tiltakozva. A mintegy kétszáz tüntető vegyesen hordozott kommunista és vallási jelképeket.

1993 óta nem büntetendő Oroszországban a homoszexualitás, de sok hátrányos megkülönböztetés éri a melegeket az orosz társadalom életének mindennapjaiban.

Jurij Luzskov moszkvai polgármester "sátáni akciónak" nevezte egy nyilatkozatában a moszkvai melegparádét. A korábbi években többször megtámadták a melegek hasonló rendezvényeit harcias ortodox keresztények és neonácik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×