eur:
392.17
usd:
366.54
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Palesztin rakétatámadás Szderót ellen

Egy ember meghalt, egy másik megsérült vasárnap reggel az Izrael déli részén fekvő Szderót városban palesztin rakétatámadás következtében. Palesztin fegyveresek gyors egymásutánban összesen négy rakétát lőttek ki a Gázai övezetből a dél-izraeli városra. Az egyik eltalált egy mozgásban lévő autót a városközpontban. A jármű vezetője, egy harminc éves férfi kórházba szállítása után belehalt sérüléseibe.

Ehud Olmert izraeli kormányfő leszögezte első reagálásában, hogy az izraeli hadsereg folytatja válaszcsapásait. Hangsúlyozta, hogy senki sem érezheti biztonságban magát azok közül, akiknek közük van a rakétatámadásokhoz, a megtorló csapások nemcsak a végrehajtókat sújthatják, hanem azokat is, akik kitervelték e támadásokat, és utasítást adtak a végrehajtásra.

Több mint negyven palesztin - többségük valamely radikális szervezet tagja - vesztette életét a tíz napja tartó izraeli légicsapás-sorozatban, de a megtorló akciók nem tudták leállítani a rakétatámadásokat.

Izraeli területen a mostani esettel együtt két ember - két civil - vesztette életét ugyanebben az időszakban palesztin rakétatámadások következtében. Izraeli adat szerint palesztin szélsőségesek 250 rakétát lőtték ki Izraelre május 15. óta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×