eur:
392.28
usd:
366.98
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

"Az emberek 95 százaléka a pokolra jut"

A britek 95 százalékára örök kárhozat vár a tüzes pokolban - állítja az anglikán egyház egyik vezető képviselője, aki újra felizzította a liberálisabb felfogású keresztények és a konzervatív hívők vitáját.

A Wycliffe Hall, az oxfordi egyetemen belül működő teológiai intézet vezetője, Richard Turnbull beszédét egy internetes portálra töltötték fel. Az oldalt rövid idő alatt elözönlötték az érdeklődők, emiatt hosszú órákig el sem lehetett érni.

"Elköteleztük magunkat amellett, hogy elhozzuk Jézus Krisztus üzenetét azoknak, akik nem ismerik. Ebben az országban az emberek 95 százaléka, 95 százaléka a pokolra jut, ha nem hozzák el számára az evangéliumot" - hangsúlyozta a tiszteletes.

Szavai minden bizonnyal bosszantják Canterbury érsekét, Rowan Williamst, akit viszont a liberális keresztények azért kritizálnak, amiért nem hívta meg egy konferenciára New Hampshire homoszexualitását vállaló püspökét.

Amikor rákérdeztek, Richard Turnbull nem emlékezett arra, mit is mondott pontosan, de hozzátette: nem tagadja, hogy akár ilyenek is elhangozhattak a beszédben, amelyben elmagyarázta, kiket is ért bele a 95 százalékba.

"Miért épp 95 százalék, kérdezhetik. Ez csupán annyit jelent, hogy vasárnap reggel a templomokban a lakosság mindössze 5 százaléka van jelen" - mondta.

Megosztó személyiség

Amióta a tiszteletes 2005-ben átvette Wycliffe Hall irányítását, hat oktató hagyta ott az intézményt, akik szerint Richard Turnbull semmibe vette kollégái és diákjai nézeteit.

A tiszteletes helyettesének Simon Vibertet tette meg, aki egy írásában amellett érvelt, hogy a nőknek nem kellene férfiakat tanítaniuk.

A Turnbull ellen érkezett panaszokat kivizsgálták a feletteseik, akik nem találtak kivetnivalót a tiszteletes módszereiben, aki mögött véleményük szerint komoly támogatás áll.

Richard Turnbull egy olyan papi csoportot is vezet, amely a nyíltan homoszexuális lelkészek felszentelése ellen kampányol.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×