eur:
389.65
usd:
364.66
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Kirúgták, mert internetezett

Pereli volt munkaadóját, az IBM-et egy férfi, miután kirúgták. Az 58 éves James Pacenza 5 millió dollárt (931 millió forintot) kér.

James Pacenzát azután bocsátották el, hogy egyik munkatársa közölte felettesével: a férfi munka közben felnőtt chatszobákat látogat.

Az elbocsátott férfi azt állítja, hogy őt inkább kezeltetni kellene függősége miatt, nem pedig kirúgni.

A vietnami veterán azt mondja: 1969-ben látta legjobb barátját meghalni, amikor járőrszolgálatban voltak, és azóta poszttraumás stressz-tünetekkel küszködik.

Véleménye szerint pszichológiai problémái miatt lett szexfüggő, emiatt látogatja a chatszobákat. Ez egyben problémáinak kontrollálása is.

A hivatalos indoklás szerint azért bocsátották el, mert a korábbi figyelmeztetés ellenére is szexuális élményeket keresett az interneten.

James Pacenza ügyvédje azzal érvel majd a bíróság előtt, hogy ügyfele öngyógyításra használta az internetet.

Másik érve az lesz, hogy az ilyen jellegű függőséget ugyanúgy kell kezelni, mint más munkavállalók alkohol- és drogproblémáit.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Itt a Fed kamatdöntése: reagált az inflációcsökkenés megtorpanására a jegybank

Itt a Fed kamatdöntése: reagált az inflációcsökkenés megtorpanására a jegybank

Az amerikai jegybank magyar idő szerint este 8-kor tette közzé kamatdöntését, amelyből kiderül, hogy a jegybank nem módosította az irányadó rátát. Mindjárt a közlemény első mondatában reagáltak viszont az inflációcsökkenés elakadására. Jerome Powell elnök 20:30-kor tart sajtótájékoztatót.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×