eur:
389.66
usd:
363.54
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

A kisebbségekért emelt szót Sólyom László

A nemzeti kisebbségek támogatásának fontosságáról beszélt a köztársasági elnök a közép-európai államfők brnó-i csúcstalálkozójának plenáris ülésén.

Sólyom László a találkozó után elmondta: felhívta a résztvevők figyelmét arra: már a nemzetközi jog is elismeri azt, hogy az anyaország támogathatja a határon túl élő kisebbségei identitásának fenntartását.

A köztársasági elnök hangsúlyozta: a XX. századi próbálkozások a homogén nemzetállamok kialakítására többnyire csődöt mondtak, és sok szenvedést okoztak.

A csehországi Brnóban szombaton Közép-Európa és az Európai Unió viszonyáról tárgyalnak az államfők. Viktor Juscsenko ukrán elnök a zavaros belpolitikai helyzetre tekintettel lemondta részvételét.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×