eur:
390.55
usd:
364.11
bux:
68151.21
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Az interneten árulja magát, hogy megmentse az anyját

Egymillió forintért bárkihez hozzámenne egy 31 éves kínai nő. A pénzre azért van szüksége, hogy kezeltesse rákbeteg édesanyját.

Az asszony kezelése hatezer dollárba (1,1 millió forintba) kerülne, a család azonban nem tudja összeszedni a pénzt.

Ezért szánta rá magát a 31 éves Tu Csun-mej, hogy annak adja a kezét, aki ki tudja fizetni a gyógykezelés költségeit.

"Elkeseredésemben adtam fel ezt a hirdetést. Bárkihez hozzámegyek, aki ki tudja fizetni anyám kezelését" - áll a nagy vihart kavart internetes hirdetésben.

Teljesen eladósodtak


"Tudom, hogy sokan rosszat gondolnak rólam, de nem érdekel" - mondta el a fiatal nő a BBC-nek. A család már teljesen eladósodott, tette hozzá, mert az apja is beteg lett két éve. "Nem találok megfelelő munkát, és senki nem segít" - fogalmazott.

A hirdetés olyan szokatlan, hogy Kína-szerte felkapta a sajtó. Egyesek elítélik Tut, mások szerint viszont igaza volt, és a nyilvánosság révén sikerül megmentenie az anyját.

Kínában az elmúlt húsz évben gyorsan nőnek az orvosi kezelésért fizetendő összegek, a társadalombiztosítás nem tud ezzel lépést tartani. Így a szegények jelentős része egyszerűen nem jut hozzá a megfelelő orvosi kezeléshez.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Még a házasodási szabályokat is átírná a kormány, több ügyintézés is változna

Még a házasodási szabályokat is átírná a kormány, több ügyintézés is változna

A magyar kormány társadalmi egyeztetésre küldte a digitális állam megvalósításához kapcsolódó egyes kormányrendeletek módosításáról szóló rendelettervezetet. A Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda szerint a tervezet célja, hogy megteremtse a digitális állampolgárság előregisztráció és a távoli azonosítás rendeleti szintű szabályozását, valamint az elektronikus házassági szándékbejelentés részletszabályainak alkalmazhatóságát.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×