eur:
390.54
usd:
364.23
bux:
68269.56
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

A sokadik tűzszünet Gázában

Újabb tűzszüneti megállapodás jött létre egyiptomi közvetítéssel a Fatah és a Hamász között - jelentette be Gázában egy magas rangú palesztin illetékes.

Az egyezmény értelmében a palesztin egységkormányt alkotó radikális Hamász, és a Mahmúd Abbász elnök vezette Fatah visszahívja fegyvereseit az utcákról, és kicseréli túszait.

A két szervezet híveinek összecsapásaiban több mint 50-en vesztették életüket az elmúlt egy hétben.

Közben Amír Perec izraeli védelmi miniszter bejelentette: a zsidó állam folytatja a Hamász-célpontok elleni támadásokat, és fenntartja magának a jogot, hogy megvédje Izrael területét a Gázai övezetből indított akciók ellen.

Az utóbbi napokban a Hamász műhelyei és rakétatelepei ellen indított légi csapásokban 20 palesztin halt meg.

Címlapról ajánljuk
Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Hebart Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×