eur:
390.7
usd:
364.04
bux:
68179.5
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Shrek nem akar király lenni

Fanyalogva fogadták az amerikai kritikusok a Shrek harmadik részét, amelyet pénteken mutattak be az Egyesült Államokban. A film forgatókönyvét túl sokan írták, és még többen szóltak bele, így nem csoda, hogy olyan az egész, mintha egy bizottság állította volna össze - vélekedett a CNN kritikusa. Egy másik ítész szerint túl sok az új szereplő - és némelyiket mintha azért írták volna csak bele a történetbe, hogy egy újabb hollywoodi sztárnak szorítsanak helyet.

Az új részben Shreknek meg kell találnia Artie-t - vagyis Artúr királyt, ha nem akarja, hogy őt koronázzák meg a békekirály halála után.

Artie hangja Justin Thimberlake, egy a sztárok közül, akik ebben a részben szerepelnek először.

Feltűnik négy hercegnő - Hófehérke, Rapunzel, Csipkerózsika és Hamupipőke -, Artúr mellől nem hagyható ki Lancelot és Doris, a csúnya mostohanővér, és párt kap egy groteszk pincérnő személyében, akinek Larry King adja a hangját.

Bevételi csúcsot hozhat


A fanyalgók is biztosak azonban abban, hogy az új Shrek bevételi csúcsot fog dönteti a hétvégén, hiszen egyszerre 4.122 moziban kezdték meg a vetítését - és mivel a film csak 90 perces, mindenhol többször is mehet naponta.

A legszerényebb becslések szerint is 80-100 millió dollárt hoz majd a film, de ez az összeg lehet sokkal magasabb is.

Az első részt 2001-ben vetítették - ez összesen 267,6 millió dollárt hozott.

A második rész 2004-ben került a mozikba - és az első hétvégén 108 millió dollárt hozott. Ez volt a legnagyobb kasszasiker, amit animációs film elért a mozi történetében - és elmondható ugyanez a 436,7 millió dollárról is, amelyet összesen hozott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett  – Ukrajnai háborús híreink kedden

Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett – Ukrajnai háborús híreink kedden

Az orosz harctéri veszteségek legalább felét az ukrán drónok okozzák, főleg az FPV kamikaze-drónok, de mellettük komoly gondot okoznak az aknagránátokat dobáló „bombázódrónok” is – állítja az egyik nagyobb orosz háborús Telegram-csatorna harctéri forrásokra hivatkozva. Ukrán források vasárnap este három donbaszi falu elvesztését ismerték el, ugyanakkor geolokáció alapján nagyon úgy néz ki, hogy ennél jelentősen mélyebben törték át az orosz csapatok a frontvonalat. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×