eur:
396.49
usd:
360.11
bux:
71754.33
2024. szeptember 11. szerda Teodóra

Irak helyett Afganisztánba küldhetik Harry herceget

Titkos háborús küldetést keresnek Harry hercegnek a brit hadsereg vezetői, miután a közvélemény csalódottan értesült arról, hogy a trónörökös fiát nem engedik Irakba harcolni. Elképzelhető, hogy kéksapkásként Afrikába vagy Boszniába kerül, de az sincs kizárva, hogy Afganisztánban vetik be. Csak egy dolog biztos: addig titokban tartják a küldetést, amíg a herceg biztonságosan haza nem tér.

A hadsereg vezetői kiutat keresnek Harry és önmaguk számára, miután több hónapos nyilvános vita után megszületett a döntés, hogy a 22 éves herceget nem engedik Irakba.

A döntést a vezérkari főnök lapértesülések szerint Tony Blair nyomására hozta meg. A kormányfő semmiképpen nem akarta veszélyeztetni a trónöröklési sorrendben harmadik Harry életét a fronton.

Rossz lenne az időzítés

Ha ugyanis az eredeti tervek szerint elküldik Irakba Harry-t, és valami történik vele, az beárnyékolta volna a leköszönő kormányfő utolsó, hatalomban töltött napjait.

Katonai források szerint két lehetőség van arra, hogy teljesüljön a herceg vágya, és éles helyzetben próbálhassa ki katonai képességeit.

Afrika, Bosznia vagy Afganisztán

Elképzelhető, hogy ENSZ-békefenntartóként egy afrikai válságövezetbe, vagy Boszniába küldik - mindkét esetben kisebb veszélyben lenne, mint Irakban, ahol a lázadók előre megígérték: vadászni fognak rá.

A másik lehetőség, hogy áthelyezik, és a csapatával együtt Afganisztánba küldik.

Addig sebesültet ápol

Addig is, amíg a döntés megszületik, Harry-nek találtak feladatot: sebesült katonatársainak segít majd a felépülésben, és a későbbi elhelyezkedésben, ha otthagyják a hadsereget.

Bár hivatalos közlemények szerint Harry nem hagyja ott a hadsereget, a herceg hozzá közelálló források szerint nagyon elkeseredett, amiért nem mehet Irakba, és "felülvizsgálhatja" elképzeléseit, amelyek katonai karriert feltételeztek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.11. szerda, 18:00
Bartal Tamás
a Magyar Közút Nonprofit Zrt igazgatósági elnöke, az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára
Trump: a migránsok kutyákat esznek; Harris: mindenki menjen Trump-gyűlésre

Trump: a migránsok kutyákat esznek; Harris: mindenki menjen Trump-gyűlésre

Már meghallgatható a Portfolio Checklist szerdai adása, melyben a magyar idő szerint szerda hajnalban rendezett amerikai elnökválasztási vitával foglalkoztunk. A műsor első részben a jelöltek vitán nyújtott teljesítményét értékeltük Szabó Ákossal, a Portfolio Globál rovatának elemzőjével. Az adás második részében pedig kifejezetten a vita gazdasági aspektusáról illetve Donald Trump és Kamala Harris gazdasággal kapcsolatban tett kijelentéseiről kérdeztük Halas Zoltánt, az OTP Alapkezelő portfóliómenedzserét.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×