eur:
396.49
usd:
360.05
bux:
71824.04
2024. szeptember 11. szerda Teodóra

Három évet kapott a családirtó

Mindössze három évet kapott az a teherautó-sofőr, aki egy négytagú család halálát okozta, amikor ittasan belerohant egy Volkswagenbe. A balesetben egy házaspár és két gyermeke - egy két- és egy négyéves kislány - vesztette életét. Az áldozatok felháborodott rokonai "viccnek" nevezték az enyhe ítéletet.

A megengedettnél kétszer több alkoholt fogyasztott a 62 éves Peter Murray, mielőtt a volán mögé ült.

A férfi nagy-britanniai 25-ös főúton rohant bele 38 tonnás teherautójával a Volkswagenbe, amely az útpadkán állt, szerelőre várva.

A személyautó az ütközés következtében azonnal lángba borult, a négytagú Sawirs-család - a 40 éves apa, 30 éves felesége és a két kislány - a helyszínen életét vesztette.

Pár korsó sör reggelire


Bár még csak délelőtt fél 11 volt, amikor a baleset bekövetkezett, a teherautó vezetője addigra már több sört is megivott, mert összeveszett a feleségével.

A bíróság ugyan összesen hatéves büntetést szabott ki rá, az ítélet szerint azonban ebből csak hármat kell leülnie - vagyis kilenc hónapot minden egyes áldozatért. A férfi maximális büntetése elérhette volna a 14 évet is a törvények szerint.

Egyiptomban nem szabadulna

"Megölte a családom négy tagját. Nevetséges, hogy ezért csak három évet kapott" - nyilatkozta az ítélet után Medhat Sawirs édesapja.

Az egyiptomi férfi szerint, ha odahaza történik mindez, Murray élete végéig nem szabadulna.

Murray ráadásul kimondottan veszélyesen vezetett azon a tavaly augusztusi napon: szemtanúk beszámolója szerint vadul cikázott a leállósávok között, hat perc alatt ötször váltott sávot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.11. szerda, 18:00
Bartal Tamás
a Magyar Közút Nonprofit Zrt igazgatósági elnöke, az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára
Trump: a migránsok kutyákat esznek; Harris: mindenki menjen Trump-gyűlésre

Trump: a migránsok kutyákat esznek; Harris: mindenki menjen Trump-gyűlésre

Már meghallgatható a Portfolio Checklist szerdai adása, melyben a magyar idő szerint szerda hajnalban rendezett amerikai elnökválasztási vitával foglalkoztunk. A műsor első részben a jelöltek vitán nyújtott teljesítményét értékeltük Szabó Ákossal, a Portfolio Globál rovatának elemzőjével. Az adás második részében pedig kifejezetten a vita gazdasági aspektusáról illetve Donald Trump és Kamala Harris gazdasággal kapcsolatban tett kijelentéseiről kérdeztük Halas Zoltánt, az OTP Alapkezelő portfóliómenedzserét.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×