eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Újabb botrány Diana hercegnő halála ügyében

Minden kérés ellenére nem hajlandók kiadni az illetékesek minden olyan dokumentumot, amely Diana hercegnő és Dodi Fayed halottkémi vizsgálata során készült - állítják Mohamed Fayed ügyvédei. Nem kapták meg például Károly herceg rendőrségi kihallgatásának jegyzőkönyveit. A visszatartott információt a halottkém jelentéktelennek, vagy túl érzékenynek ítélte.

Mohamed Fayed ügyvédei már a hercegnő és szerelme halálát három éven keresztül vizsgáló Lord Stevenstől is kérte az összes dokumentumot - sikertelenül, ezért bírósághoz fordultak.

Lord Stevens indoklása szerint a brit trónörökös semmit nem tudott a tragédia körülményeiről. A vizsgálat során meg akarták hallgatni Fülöp herceget, II. Erzsébet királynő férjét is, ő azonban nem volt hajlandó válaszolni a kérdésekre.


Összeesküvés-elmélet

Mohamed Fayed azt állítja, hogy fiát és a hercegnőt a titkosszolgálat gyilkoltatta meg - Fülöp herceg parancsára.

A bíróság kedden tartja a meghallgatást. Fayed ügyvédei azzal érvelnek, hogy a dokumentumok megtagadása veszélyezteti a halottkémi vizsgálat menetrendjét. A vizsgálatot a tervek szerint októberben kezdik újra.


Négy halottkém tíz év alatt

A keddi meghallgatás lesz az utolsó, amelyet Lady Butler-Sloss halottkém vezet. A 73 éves nyugalmazott bíró azért mondott le, mert úgy érzi, nincs elég tapasztalata a vizsgálat vezetéséhez.

A jövő hónapban veszi át a helyét Scott Baker - ő lesz a negyedik halottkém, aki a tíz évvel ezelőtti balesetet vizsgálja.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×