eur:
388.81
usd:
360.16
bux:
68198.33
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

"Meg akartam ölni egy arabot"

Zavargásoktól tartva megerősítették a rendőri készültséget Jeruzsálemben, miután egy izraeli zsidó férfi elismerte, hogy rasszista indítékból megölt egy palesztin taxisofőrt.

A 26 éves tettes nemrég vándorolt be Izraelbe Franciaországból. Vallomásában elmondta, hogy Jeruzsálemből Tel-Avivba vitette magát a kelet-jeruzsálemi palesztin taxissal, majd becsalta őt a lakásába és ott elvágta a torkát. Azért tette - mondta - "mert meg akart ölni egy arabot".

Nyomozók közölték: a tettes vélhetően kifejezetten azért ment Jeruzsálembe, ahol a lakosság mintegy harmada palesztin, hogy egy arab taxisofőrt keressen leendő áldozatnak.

Habár a rendőrség felkészült a bosszúakciók és a zavargások lehetőségére, egyelőre nem tapasztaltak ilyesmire utaló jeleket.

"A rendőrség tudatában van a ténynek, hogy zavargások lehetnek, és ezért nagyszámú rendőrt helyeztünk készenlétbe" - mondta a szóvivő.

Egy izraeli arab törvényhozó, Szaid Nafta az eset kapcsán kijelentette: a gyilkosság a zsidó többség részéről a palesztin lakossággal szemben tapasztalható növekvő gyűlöletet tükrözi.

"Az arab lakosság démonizálása és az uszítás ellenük alapot szolgáltat az ilyen cselekedetekhez" - mondta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×