eur:
389.69
usd:
363.3
bux:
68091.79
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Irány a Földközi-tengeri unió?

Új irányt kíván adni az Európai Unió külpolitikájának a soron következő, portugál elnökség. José Sócrates portugál elnök egy német üzleti és politikai napilapnak azt mondta: a portugál törekvés egybeesik az új francia elnök, Nicolas Sarkozy célkitűzésével egy "Földközi-tengeri unió" megteremtésére.

A közelmúltban Spanyolország, Görögország és Olaszország több alkalommal hangoztatta, hogy alapvető érdekük az Algéria, Líbia, Mauritánia, Marokkó és Tunézia alkotta úgynevezett Magreb-országokhoz, illetve a közel-keleti államokhoz fűződő kapcsolatok erősítése.

Ettől mindenekelőtt szorosabb együttműködést várnak az energiaellátás terén, továbbá azt remélik, hogy hatékonyabban és összehangoltabban vehetik fel a harcot az illegális bevándorlás ellen.

Portugália július elsejétől veszi át Németországtól az unió soros elnöki tisztét, Franciaországra 2008 második felében kerül sor.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×