eur:
389.72
usd:
362.77
bux:
68044.71
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Brit férfit gyanúsítanak a kislány elrablásával

Egy brit férfit gyanúsítanak a Portugáliában eltűnt Madeleine McCann ügyében nyomozó rendőrök, egyelőre azonban nem sikerült bizonyítékokat fellelni.

A rendőrök hétfőn három embert hallgattak ki, és tovább folytatták a kutatást annak a villának a közelében, ahol a négyéves brit kislányt utoljára látták.

A kihallgatottak egyike egy gyerekkora óta Portugáliában élő brit férfi, Robert Murat, akit a brit hatóságok gyanúsítottként kezelnek, bár a portugál jog szerint egyelőre csak szemtanúként kérdezhető ki.

A férfi a továbbra is kordonnal körbevett villában él, Praia da Luz-ban, édesanyjával együtt.

Jenny Murat egyik barátnője elmondta, hogy a Murat családot jól ismerik a környéken, és nagy tiszteletnek örvendenek. Jenny Murat egyébként egy tengerparti árusítóhelyet üzemeltet.

Robert Murat nagybátyja azt állítja, hogy unokaöccsének van alibije Madeleine McCann eltűnésének idejére, egész éjszaka otthon volt az anyjával.

Régóta keresik

A négyéves kislány május 3-án tűnt el a szülei által bérelt apartmanból. Az ágyából vitték el, miközben szülei egy közeli étteremben vacsoráztak.

Szemtanúk láttak egy férfit, aki egy kislányt vonszolt a kikötő felé nem messze a szállodától, ahonnan Madeleine eltűnt. A 24 Horas című lap meg nem erősített információja szerint a férfi fehér nadrágot és kék dzsekit viselt.

Az emberrablás alapos előkészítésére vall a rendőrség szerint, hogy a tettes nem hagyott nyomokat - egyébként szerintük ez arra utal, hogy brit az elkövető. Az ilyen alaposság ugyanis nem jellemző a portugálokra.

A kislány szülei korábban a televízión keresztül könyörögtek az emberrablónak, hogy adja vissza Madeleine-t. "Kérem, ne bántsa őt, ne ijessze meg. Szeretnénk visszakapni a kislányunkat" - mondta a kamerák előtt az édesanyja, Kate McCann.

Brit üzletemberek felajánlásainak köszönhetően már összesen 2,5 millió font (908 millió forint) ütheti a nyomravezető markát.

Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×