eur:
396.97
usd:
359.37
bux:
0
2024. szeptember 11. szerda Teodóra

A pénzügyminisztert támogatja a leköszönő kormányfő

Miként az várható volt, Gordon Brown pénzügyminisztert látná legszívesebben utódaként Tony Blair. A távozásának időpontját csütörtökön bejelentő brit miniszterelnök "rendkívüli és ritka tehetségnek" nevezte politikustársát.

Gordon Brown "rendelkezik mindazon képességekkel, melyek szükségesek a Munkáspárt és az ország irányításához" - méltatta lehetséges utódját a távozó brit miniszterelnök.

Tony Blair csütörtökön jelentette be, hogy június 27-én benyújtja lemondását II. Erzsébet királynőnek. A miniszterelnök hozzátette: "nagy örömmel" támogatja Gordon Brown megválasztását a Munkáspárt vezéri posztjára és így a miniszterelnöki tisztségre is.

Bár a pénzügyminiszter és Tony Blair egyik legrégibb szövetségesét eddig is mindenki messze a legesélyesebb utódjelöltnek tekintette, de a kormányfő most először mondta ki nyilvánosan és egyértelműen, hogy ő is pénzügyminiszterét szeretné a párt és a kormány élén látni távozása után.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.11. szerda, 18:00
Bartal Tamás
a Magyar Közút Nonprofit Zrt igazgatósági elnöke, az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára
Hatalmas szövetségesre leltek az oroszok, évek óta nem látott tettet hajtott végre Moszkva – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Hatalmas szövetségesre leltek az oroszok, évek óta nem látott tettet hajtott végre Moszkva – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Kurt Campbell, az Egyesült Államok külügyminiszter-helyettese kedden azt mondta, Kína „nagyon jelentős” segítséget nyújt Oroszországnak hadigépezete megerősítéséhez, utóbbi pedig cserébe átadja a tengeralattjárókra és rakétákra vonatkozó, szigorúan őrzött katonai technológiáját – írja a Politico. 24 órán belül négy ukrán települést is elfoglalt az orosz hadsereg, köztük egy kisebb méretű várost. 2022 óta nem volt példa arra, hogy ilyen rövid idő alatt ennyi települést meghódítottak volna az orosz támadók Ukrajnában. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×