eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Pokolgépek megöltek 39 embert Bagdadban

Gépkocsiba rejtett pokolgép robbant vasárnap egy nyugat-bagdadi kereskedelmi városrészben, és megölt 35 embert, további 80-at pedig megsebesített. Az egész országban vasárnap legkevesebb 58 ember halt meg merényletekben.

A merénylet helyi idő szerint délben történt az iraki főváros főleg síiták lakta Bajaa negyedében, amely gyakran színhelye a felekezetek közötti erőszaknak.

Egy másik pokolgépes merényletben négy ember vesztette életét és tíz megsebesült az önkormányzati és közmunkaügyi minisztérium épületénél.

Szamarrában tizenkét rendőrt ölt meg egy összehangolt támadás, amelyet lőfegyverekkel és szintén gépkocsiba rejtett pokolgépekkel követtek el.

A Bagdadtól 60 kilométerrel északkeletre fekvő Baakúbában ismeretlen fegyveresek összecsaptak iraki katonákkal, és az ütközetben meghalt két polgári személy, megsebesült egy harmadik, illetve egy rendőr is.

A fővárostól 160 kilométerrel délkeletre fekvő Kut városban út mellett elhelyezett pokolgép megölte egy tanár három gyermekét, mind tíz éven aluliak. Szintén ismeretlen tettesek mozgó autóból lelőttek két fivért Nyugat-Bagdadban.

A rendőrség Szuvajrában, a fővárostól 40 kilométerrel délre, a Tigris folyó vizében rátalált három férfi golyóktól lyuggatott, bekötött szemű, megkötözött kezű holttestére.

Az amerikai erők megöltek 10 felkelőt és megsemmisítettek egy kínzószobát Bagdad Szadrváros negyedében. A Muktada asz-Szadr síita politikus vezette Mahdi hadserege fellegvárában végrehajtott rajtaütés célja egy hálózat felgöngyölése volt, amely Iránból csempészett pokolgépeket Irakba az amerikai és az iraki hadsereg elleni támadásokra.

Az amerikai hadsereg bejelentette, hogy a hét végén három katonáját vesztette el két támadásban Bagdadban és az ország nyugati részén.

Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 16:00
×
×
×
×