eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Nem találták meg a lezuhant kenyai gép roncsait

Második napja kutattak hasztalan a kameruni mentőalakulatok és a helyi lakosok az ország déli részén szombaton lezuhant kenyai repülőgép roncsai után, de minden híresztelés ellenére egyelőre nem bukkantak a szerencsétlenül járt utasszállító nyomára.

Vasárnap a kameruni állami rádió adását megszakítva röpítette a világba a hírt, hogy megtalálták a roncsokat, de később be kellett ismernie, hogy "egyelőre nincs elegendő bizonyíték a teljes bizonyossághoz". Egy repülésügyi szakértő - a kameruni Doula-repülőtér meteorológiai osztályának vezetője - csak annyit közölt, hogy "jeleket" észleltek, de nem részletezte, hogy milyeneket.

Titus Maikuni, Kenya Airways légitársaság vezérigazgatója azzal a magyarázattal szolgált az ellentmondásos hírekre, hogy szombaton észleltek vészjelzést a repülőgéptől, de utána elhalt a szignál. Szerinte félő, hogy lemerültek a gép akkumulátorai, pedig a berendezésnek elvileg 48 órán át kell továbbítania az információt.

Az irányítótorony a Boeing 737-800 típusú utasszállító géppel nem sokkal a kameruni Doualából történt felszállás után vesztette el a rádiókapcsolatot. A gép alig hat hónapja volt üzemben. A fedélzetén 114 ember utazott: 105 utas és a kilencfős kenyai személyzet.

A kameruni hatóságok katonai és polgári mentőhelikoptereket küldtek a helyszínre, Yaoundé fővárostól száz kilométerre délnyugatra kutatnak a gép után.

Az Egyesült Államok műholdas felvételekkel segít a kutatásban, megérkeztek Kenyából is a repülésügyi szakértők. A kutatásban segédkeznek motorkerékpárral felvértezett helyi lakosok is, de egyelőre nyomát se látták a gépnek.

A keresést roppant nehezíti az áthatolhatatlan dzsungel, a sűrű köd és a szakadó eső. Az éjszaka folyamán fel is kellett függeszteni a keresést.

A mentőalakulatokhoz hamarosan csatlakozik egy francia-kameruni katonai alakulat, és megérkeznek a helyszínre a Boeing, illetve az amerikai repülésbiztonsági hivatal szakértői is.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×