eur:
396.6
usd:
359.93
bux:
71911.16
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett

Megdöbbentő adat: több mint 20 ezer áldozat

Világszerte 30 százalékkal nőtt tavaly a terrorizmus polgári áldozatainak száma főként az iraki és afganisztáni erőszak súlyosbodása miatt - áll az amerikai külügyminisztérium jelentésében.

A dokumentum adatai alapján míg 2005-ben 14.618 embert öltek meg, addig tavaly 20.498-an haltak meg terrorcselekményekben. Ezidő alatt csaknem kétszeresére nőtt az erőszakcsekemények száma is.

A jelentés készítői szerint a 2001. szeptember 11-i egyesült államokbeli támadások óta némileg javult a helyzet a terrorizmus elleni harc területén, miután több hálózatot felszámoltak és sikerült megakadályozni több szervezet finanszírozását is.

A jelentés öt országot nevez meg, amelyek régóta anyagilag is támogatják a terrorizmust. A listán Kuba, Irán, Észak-Korea, Szudán és Szíria szerepel.

A jelentést néhány nappal az egyiptomi Sarm-es-Sejkben tervezett Irak-konferencia előtt tették közzé.

Címlapról ajánljuk
Rajnai Gergely: új politikai kommunikációról árulkodik a kötcsei beszéd

Rajnai Gergely: új politikai kommunikációról árulkodik a kötcsei beszéd

A Méltányosság Politikaelemző Központ vezető elemzője szerint Orbán Viktor kötcsei beszéde arról tanúskodik, hogy a kormányoldal új tónusra áll át a június 9-ei választások eredményére reagálva. Rajnai Gergely úgy látja, hogy a kormányfő megpróbál bűnbakot képezni Matolcsy György jegybankelnökből.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×