eur:
396.49
usd:
359.83
bux:
71905.87
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett

Egyre kényesebb helyzetben az izraeli kormányfő

Az izraeli kormányfő három évvel ezelőtti házvásárlásának körülményeit vizsgáló eljárás folytatását sürgette a zsidó állam főszámvevője.

Misa Lindenstraussz azért vizsgálja a 2004-es adásvételt, mert szerinte Ehud Olmert és felesége több százezer dollárral olcsóbban jutottak hozzá a jeruzsálemi házhoz.

A főszámvevő azután továbbította a főügyésznek az ügy iratait, hogy a kormányfő válaszra sem méltatta a január végén elküldött főszámvevői iratokat. Az esetleges büntetőeljárás megindításáról a főügyész dönt.

A miniszterelnök ellen már folyik eljárás, amelyben illegális befolyásolással vádolják az izraeli Leumi bank magánkézbe adása miatt.

A gyanú szerint Ehud Olmert 2005 novemberében pénzügyminiszterként a bank privatizációjára kiírt pályázat feltételeit úgy alakította, hogy azok előnyösek legyenek üzletember barátai számára.

Címlapról ajánljuk
Rajnai Gergely: új politikai kommunikációról árulkodik a kötcsei beszéd

Rajnai Gergely: új politikai kommunikációról árulkodik a kötcsei beszéd

A Méltányosság Politikaelemző Központ vezető elemzője szerint Orbán Viktor kötcsei beszéde arról tanúskodik, hogy a kormányoldal új tónusra áll át a június 9-ei választások eredményére reagálva. Rajnai Gergely úgy látja, hogy a kormányfő megpróbál bűnbakot képezni Matolcsy György jegybankelnökből.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×