eur:
397.36
usd:
360.22
bux:
72088.64
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett

Példátlan per készül: bíróság elé állnak a Latin királyok

Történetének legnagyobb szervezett bűnözéssel kapcsolatos perére készül Spanyolország: hamarosan bíróság elé állnak a Latin királyok.

A Spanyolországban működő, de eredetileg equadori "királyokat" többek kötözött tiltott szervezkedéssel és fenyegetéssel vádolják.

A "királyok" minden bizonnyal több tagját is megölték esküdt ellenségeik bandájának, a Los Ñetasnak, de a banda keresztapái a saját csoportjukhoz tartozó ambiciózus trónkövetelőket sem kímélték.

Az ügy azért is kavar vihart, mert mindössze egy évvel ezelőtt a Latin Kings bandát, amelynek körülbelül ezer tagja van, Barcelonában kulturális szervezetnek ismerték el.

Ennek ellenére a madridi főügyész szerint a csoport tagjai gyilkosságokat és erőszakot követtek el, és a bandák közötti összecsapásokban is részt vettek.

Gyilkosság, erőszak

A "királyoknak" megvannak a saját útvonalaik, titkos kódjaik és rangjaik. A bandának világszerte vannak tagjai, akik magukat csak "nemzetnek" nevezik.

A latin-amerikai bandák életmódja eddig ismeretlen volt a spanyolok számára, akik egyre bizalmatlanabbak a parkokban lógó baseballsapkás, bő nadrágos fiúkkal és a vastagon kisminkelt lányokkal.

Ezúttal a Latin Kings tizennégy vezetőjét állítják bíróság el. Egyikük, Eric Javier Velastegui jelenleg is börtönben ül, azonban feltételezik, hogy most az őt meglátogató beosztottai irányítják a bandát az utasításai szerint.

Pénzért vett szabadság

A tanúk, akiknek a rendőrség különleges védelmet biztosít, a bíróság előtt minden bizonnyal elmondják majd, milyen nehéz is kilépni a szervezetből: a szabadságot pénzzel, 600 és 900 euró közötti összegért lehet megváltani.

A most perbe fogott tizennégy vezetőről feltételezik, hogy a Los Ñetas legalább öt tagját meggyilkolták.

Címlapról ajánljuk
Rajnai Gergely: új politikai kommunikációról árulkodik a kötcsei beszéd

Rajnai Gergely: új politikai kommunikációról árulkodik a kötcsei beszéd

A Méltányosság Politikaelemző Központ vezető elemzője szerint Orbán Viktor kötcsei beszéde arról tanúskodik, hogy a kormányoldal új tónusra áll át a június 9-ei választások eredményére reagálva. Rajnai Gergely úgy látja, hogy a kormányfő megpróbál bűnbakot képezni Matolcsy György jegybankelnökből.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×