eur:
397.36
usd:
360.22
bux:
72088.64
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett

Kiszabadult egy francia segélymunkás Afganisztánban

Afganisztánban meg nem erősített hírek szerint szabadon engedték egyik francia túszukat a tálibok.

A fiatal nőt "humanitárius megfontolásból, jó szándékuk jeleként" engedték el - közölte szombaton a fanatikus szunnita muzulmán mozgalom szóvivője, mobiltelefonon tájékoztatva nyugati hírügynökségek tudósítóit.

A segélymunkás a nélkülöző afganisztáni gyermekek helyzetén segíteni igyekvő Terre d'Enfance segélyszervezet munkatársa francia megbízottak kíséretében úton van Kabul felé - közölte újságírókkal Párizsban Antoine Vuillaume, a francia segélyszervezet elnöke, miután találkozott Philippe Douste-Blazy külügyminiszterrel.

Antoine Vuillaume a kiszabadult túsz egészségi állapotára vonatkozó kérdésekre felelve azt mondta, hogy Céline (a fiatal nő teljes nevét nem közölték) nagyon legyengült fogságának 24 napja alatt.

A fanatikus szunnita muzulmán mozgalom tagjai április 3-án, az ázsiai ország délnyugati Nímrúz tartományában rabolták el a két francia segélymunkást.

Szabadon bocsátásukért cserébe az országban állomásozó francia katonák kivonását követelték a szunniták.

Április 20-án, az interneten közzétett ultimátumukban egy hetet adtak a francia kormánynak a követelés teljesítésére.

Címlapról ajánljuk
Rajnai Gergely: új politikai kommunikációról árulkodik a kötcsei beszéd

Rajnai Gergely: új politikai kommunikációról árulkodik a kötcsei beszéd

A Méltányosság Politikaelemző Központ vezető elemzője szerint Orbán Viktor kötcsei beszéde arról tanúskodik, hogy a kormányoldal új tónusra áll át a június 9-ei választások eredményére reagálva. Rajnai Gergely úgy látja, hogy a kormányfő megpróbál bűnbakot képezni Matolcsy György jegybankelnökből.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×