eur:
397.36
usd:
360.22
bux:
72088.64
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett

A belügyminiszter is megsebesült a pakisztáni robbantásban

Öngyilkos merénylő robbantotta fel magát egy pakisztáni vidéki városban rendezett politikai gyűlésen. A merényletben legalább huszonnyolc személy meghalt, és megsebesült az ország belügyminisztere.

A helyi rendőrség tájékoztatása szerint a detonáció akkor történt, amikor Aftab Ahmed Hán Serpao miniszter éppen befejezte a beszédét a Csárszaddában rendezett gyűlésen. A politikust a közeli Pesavar kórházába vitték. A hírek szerint csak kisebb sérüléseket szenvedett, állapota stabil.

A pakisztáni televízió képeket mutatott a láthatóan sokkos állapotban lévő, de teljesen tudatánál lévő miniszterről, aki saját lábán hagyta el a nagygyűlés helyszínét. A belügyminisztérium szóvivője a felvételeket mintegy alátámasztva úgy nyilatkozott, hogy a politikus jól van. A külügyminisztérium egyik szóvivője pedig közölte, hogy Serpao telefonon már beszélt hozzátartozóival.

A pakiztáni elnök éles szavakkal ítélte el a merényletet. Pervez Musafrraf szerint az akciót terroristák követték el, akiknek az a céljuk, hogy aláássák az ország biztonságát.

A robbantásban legkevesebb 50 ember sebesült meg, közülük tíznek az állapota válságos. A sérültek között van a belügyminiszter fia és néhány parlamenti képviselő, illetve biztonsági tiszt.

Címlapról ajánljuk
Rajnai Gergely: új politikai kommunikációról árulkodik a kötcsei beszéd

Rajnai Gergely: új politikai kommunikációról árulkodik a kötcsei beszéd

A Méltányosság Politikaelemző Központ vezető elemzője szerint Orbán Viktor kötcsei beszéde arról tanúskodik, hogy a kormányoldal új tónusra áll át a június 9-ei választások eredményére reagálva. Rajnai Gergely úgy látja, hogy a kormányfő megpróbál bűnbakot képezni Matolcsy György jegybankelnökből.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×