eur:
396.94
usd:
359.6
bux:
0
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett

Békülékeny hangnemben nyilatkozott Ehud Olmert

Izrael messzemenő kompromisszumra és fájdalmas engedményekre is kész a szomszédokkal megteremtendő béke érdekében - közölte Ehud Olmert, a zsidó állam miniszterelnöke.

A kormányfő a zsidó állam megalapításának 59. évfordulóján, az elesett izraeli katonákra emlékező ünnepségek egyikén beszélt.

Az Arab Liga nemrégiben felelevenítette az öt évvel ezelőtt előterjesztett szaúdi béketervet, amely békét ajánlott Izraelnek, cserébe az 1967-ben megszállt összes terület visszaadásáért és a palesztin menekültek ügyének megoldásáért.

Izrael nem akar kivonulni az összes szóban forgó területről, és attól is elzárkózik, hogy visszaadja az elmenekült palesztinoknak - illetve leszármazottaiknak - Izraelen belüli ingatlanaikat. Ehud Olmert szerint azonban a szaúdi terv alap lehet a további tárgyalásokhoz.

"Tisztelettel viseltetünk azon arab szomszédjaink iránt, akik békét akarnak velünk" - mondta a miniszterelnök.

Címlapról ajánljuk

Nagy Márton: nem fordulatra van szükség, hanem finomhangolásra

A gazdaságpolitika előtt álló feladatokról, a békeköltségvetés lényegéről, a várható gazdasági növekedésről és a minimálbérről is beszélt Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában, de kitért a jegybankelnök kritikáira és a leendő gazdasági csúcsminiszter szerepére is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
Mire lehet ma számítani a tőzsdéken?

Mire lehet ma számítani a tőzsdéken?

Bár tegnap a tőzsdék visszapattantak a múlt heti esésből, a lendület úgy tűnik, hogy nem tartott sokáig. Az ázsiai tőzsdék ugyan nagyrészt emelkedtek a vártnál jobb kínai külkereskedelmi statisztikákat követően, ugyanez nem mondható el az európai határidős indexekről, amelyek így iránykeresést vetítenek előre a mai piacnyitásra. Ma jön a magyar inflációs adat, az elemzők várakozása szerint csökkenhetett augusztusban az éves infláció mértéke.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×