eur:
387.67
usd:
357.03
bux:
0
2024. május 17. péntek Paszkál

A MOL-csoport nyereségét nyirbálná a szlovák kormányfő

A szlovák miniszterelnök tárgyalni kíván a MOL többségi tulajdonában lévő Slovnaft olajfinomítóval a benzin árának csökkentéséről. A kormányfő szerint a társaság túl nagy nyereséggel dolgozik.

Robert Fico bejelentette: még a hét folyamán tárgyalóasztalhoz kíván ülni a Slovnaft vezetésével a benzin árának csökkentése érdekében.

Szerinte a kőolaj világpiaci árának emelkedése egyben az olajfinomitó nyereségét is növeli, tehát van mód arra, hogy a lakosság olcsóbban vásárolhasson üzemanyagot mint eddig.

A Slovanft szóvivője elmondta: a társaság készen áll a megbeszélésre, ám emlékeztetett arra, hogy a cég tavalyi nyeresége az elmúlt évhez viszonyítva 30 százalékkal csökkent.

Szakemberek szerint a benzin árának csökkentését az üzemanyagra kivetett fogyasztói adó mérséklésével lehetne elérni, ám erre a kormány nem hajlandó.

A szakemberek felhívták a figyelmet arra, hogy Szlovákiában az üzemanyagra kivetett fogyasztói adó jóval magasabb mint az Európai Unió által megkövetelt minimum.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×