eur:
395.84
usd:
358.5
bux:
72055.6
2024. szeptember 9. hétfő Ádám

A britek felfüggesztették a járőrözést a Perzsa-öbölben

A BBC brit közszolgálati médium értesülése szerint felfüggesztette a járőrözést a Perzsa-öbölben a királyi haditengerészet. A Royal Navy bejelentette: vizsgálatot indít annak érdekében, hogy kiderítse, pontosan milyen körülmények között ejtettek foglyul két hete 15 brit katonát az iráni erők.

A brit haditengerészet felfüggesztette a járőrözést a Perzsa-öbölben egy nappal azután, hogy hazatértek a korábban az irániak által ott elfogott brit katonák.

Teherán az iráni felségvizek megsértésével indokolta az őrizetbe vételt, London ugyanakkor azt állította, hogy az egység iraki vizeken hajózott.

A katonák kiszabadulása után a Sky Newsarról számolt be, hogy a katonák hírszerzési adatokat gyűjtöttek Iránról. A brit hírtelevízió - amelynek forgatócsoportja a múlt hónapban elkísérte egy őrjáratra az egységet - az alakulat parancsnokára, Chris Air századosra hivatkozva közölte ezt.

A hírtelevízió hozzátette: a riportot a katonák biztonsága érdekében nem sugározták kiszabadulásukig. Des Browne brit védelmi miniszter a SkyNewsnak azt mondta: a korszerű hadviselésnek mindig része a hírszerzés, amelyre az ENSZ-mandátum is felhatalmazza a brit erőket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×