eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Interneten szekálják egymást a lányok

A lányok egyre többet piszkálják egymást internetes vagy mobiltelefonos üzenetekben - derül ki egy brit felmérésből. A kutatás szerint a fiúk még mindig inkább verekszenek.

A yorki St. John University tanulmánya szerint sokkal több lány válik internetes vagy mobiltelefonos zaklatás áldozatává, mint fiú.

Az elmúlt öt év alatt az agresszív e-mail vagy szöveges üzenetek aránya 14,5-ről 20,6 százalékra nőtt.

Otthonról piszkálják egymást

Az egyik kutató, Nathalie Noret szerint itt az ideje, hogy a szülők és a tanárok felismerjék, hogy a gyerekek számára a mobiltelefon és a számítógép nem csupán kommunikációs eszköz: a nap 24 órájában zaklatásra is alkalmas.

"Azt találtuk, hogy a hagyományos erőszakoskodás színterei a játszóterekről és az iskolabuszokról az otthonokba kerültek" - mondta a tanulmány egyik készítője.

Nathalie Noret hozzátette: bár a józan ész azt diktálja, hogy a gyerekek otthon nagyobb biztonságban vannak, ez mára megváltozott, hiszen a gyerekek a különböző internetes honlapokon is olvashatják a trágár üzeneteket.

A lányok csúfolódnak, a fiúk verekszenek

A kutató szerint a lányokra a közvetett erőszakoskodás - például a csúfolódás - volt a jellemző, erre pedig az internet és a mobiltelefon tökéletes eszköz.

A fiúk ennek ellenére továbbra is inkább összeverekszenek, minthogy gúnyolják egymást.

Rengeteg gyereket szekálnak társaik ilyen módon, a kutatás pedig azt mutatta, hogy akik gyakrabban válnak célpontjaivá a trágár vagy csúfolódó üzeneteknek, arról számoltak be, hogy kevesebb barátjuk van az iskolában.

A több mint 4.700 diák megkérdezésével készült kutatás kimutatta, hogy a gyerekek 69 százalékát inzultálták. A legnagyobb probléma a csúfolódás, a gúnyolódás.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×