eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Perelné a gyászoló apa a Diana halálát vizsgáló nyomozót

Jogi lépéseket tesz Mohamed Fayed, a tragikus sorsú Diana hercegnő barátjának apja egy korábbi rendőrtiszt ellen, mert úgy véli, a nyomozás szándékosan tartott vissza fontos bizonyítékokat.

Mohamed Fayed azt kifogásolja, hogy Lord Paul Condon nem fordított elég figyelmet arra, hogy a walesi hercegnő két évvel 1997-es balesetnek nyilvánított halála előtt attól tartott, el akarják tenni az útból.

A Harrods áruházlánc vezetője szerint ennek az információnak nagyobb jelentőséget kellett volna tulajdonítani a nyomozás során.

Lord Condon azonban közölte: teljes mértékben együttműködött a francia hatóságokkal a nyomozás során.

A gyászoló apa egy másik tisztet, Sir David Venesst is megvádolta.

El akarták tenni őket az útból?

Diana hercegnő 1995-ben mondta ügyvédeinek, hogy attól tart, összeesküvés készül ellene és Camilla Parker Bowles (akivel azóta a Diana volt férje, Károly herceg összeházasodott) ellen azért, hogy megszabaduljanak tőlük.

A walesi hercegnő úgy gondolta, lehetséges, hogy az esetet balesetnek álcázzák majd.

Két héttel Diana halála után Lord Condon, a Metropolitan Police tisztje már tudott a hercegnő félelmeiről, és bár álláspontja szerint Diana és barátja, Dodi Fayed balesetben hunyt el Párizsban, kijelentette: megvizsgálja az információt, ha a tragédia "gyanús" lesz.

Dodi Fayed apja szerint azonban a nyomozónak egyáltalán nem lett volna szabad potenciálisan lényeges információkat visszatartania a francia rendőrség elől.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×