eur:
387.97
usd:
360.22
bux:
69201.95
2024. május 11. szombat Ferenc

Elképesztő nyilatkozat a meggyilkolt kém ügyében

Az orosz elnök szerepét valószínűsíti a néhai orosz KGB-ügynök, Alekszandr Litvinyenko meggyilkolásában a férfi barátja, a milliárdos Borisz Berezovszkij. A Londonban élő üzletember szerint Vlagyimir Putyin adott engedélyt az egykori titkosszolga megmérgezésére.

A milliárdos Borisz Berezovszkij szerint az orosz elnök állhat az egykori KGB-ügynök, Alekszandr Litvinyenko meggyilkolása mögött.

"Nem gondolom, hogy Putyin adott megbízást arra, hogy poloniummal mérgezzék meg, abban viszont biztos vagyok, hogy Putyin áll az egész mögött. Nem létezik, hogy az orosz elnök nélkül valaki poloniumhoz jusson és megszervezze ezt az összeesküvést" - nyilatkozta a Londonban élő orosz üzletember.

Borisz Berezovszkij szerint valószínűleg barátja, a korábban szintén a KGB-nél dolgozó Andrej Lugovoj követte el a gyilkosságot.

"Ha az eszemre hallgatok, akkor azt mondom, hogy legkevesebb 90 százalékig biztos: ő a gyilkos. Érzelmileg ugyanakkor nem vagyok erre felkészülve" - fogalmazott a Kreml egyik fő ellenségének számító mágnás.

Az orosz vezetés korábban többször is tagadta, hogy bármilyen köze lenne Alekszandr Litvinyenko halálához. A Borisz Berezovszkij által említett Andrej Lugovoj kijelentette: az ügyben csak szemtanúként, nem gyanúsítottként szerepel.

A vagyonát a korai orosz kapitalizmus napjaiban meglehetősen homályos ügyletekkel megalapozó Borisz Berezovszkij az általa tekintélyelvűnek tartott Putyin-rezsim elleni fellépés egyik élharcosaként tekint önmagára.

A Nagy-Britanniától politikai menedékjogot nyert üzletembert az orosz hatóságok politikai korrupció és csalás miatt körözik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.13. hétfő, 18:00
Csicsmann László
Közel-Kelet szakértő, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Megindult az Ukrajna második legnagyobb városa elleni támadás, döntő fordulat jöhet – Háborús híreink szombaton

Megindult az Ukrajna második legnagyobb városa elleni támadás, döntő fordulat jöhet – Háborús híreink szombaton

Pénteken arról érkeztek jelentések, hogy az orosz erők átlépték a határt Harkiv megyénél, és Ukrajna második legnépesebb városa, Harkiv felé tartanak. Ukrajna régóta számít egy ilyen támadásra, az utóbbi időben Oroszország egyre hevesebben ágyúzta a várost. Mindeközben az éjszaka folyamán az oroszok több ukrán drónt és rakétát is leszedtek, az ukrán szárazföldi erők parancsnoka, Olekszandr Pavljuk tábornok szerint az Oroszország elleni háború a következő két hónapban döntő fordulatot vehet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×