eur:
387.97
usd:
360.22
bux:
69201.95
2024. május 12. vasárnap Pongrác

Egy pohár víz megmenthette volna a másfél éves kisfiú életét

Egy pohár víz megmenthette volna a fia életét - állítja egy brit anya. A gyerek kiszáradással került kórházba, az állapotát felmérő orvos szerint azonban nem volt súlyos beteg.

"Kyle most is itt lenne, ha az orvosok megfelelően végezték volna a munkájukat" - állítja Sarah Stone, akinek 18 hónapos kisfia, két nappal azután, hogy kórházba került, meghalt.

Az anya szerint csupán egy pohár víz többet segített volna a gyereken, mint mindaz az egészségügyi ellátás, amit kapott.

"Valószínűleg jobban tettem volna, ha otthon, a patikában kapható gyógyszerekkel kezelem" - mondta a gyászoló anya, aki azonban máshogy döntött, és kórházba vitte a kisfiút.

Kártérítést kaptak

Kyle 2004 februárjában halt meg, édesanyja pedig három évig küzdött azért, hogy a Walsall Manor Kórház elismerje: munkatársa hibázott.

A kórház végül 12 ezer fontos (csaknem 4,3 millió forint) kártérítést fizetett a családnak és elnézést kért, de tagadta, hogy felelős lenne a történtekért.

A kis Kyle-t egyébként gyomor-bélhuruttal vitte kórházba édesanyja, mert hasmenése volt és hányt. Sarah Stone-nál a háziorvostól kapott levél is ott volt, melyben a doktor leírta, hogy a fiú kiszáradt.
Nem ismerte fel a helyzet komolyságát

A gyereket megvizsgáló dr. Zahid azonban nem gondolta, hogy a fiú súlyos állapotban lenne. Az orvos öt órával később tért vissza, akkorra a kisfiú még rosszabbul lett. Ekkor bekötöttek neki egy infúziót, de a légzése összeomlott, így lélegeztető-gépre kellett kapcsolni.

Ezt követően egy konzulens orvos is megvizsgálta, és azt találta, hogy állapota rendkívül súlyos, Kyle-t egy másik kórházba szállították, néhány órával később azonban meghalt.

Az orvos hibázott

A boncolás azt mutatta, hogy a gyerek természetes halállal hunyt el, egy szakértői vélemény szerint azonban só- és vízrendellenességek miatt vesztette életét.

A kórház elismerte, hogy munkatársuk "nyilvánvalóan képtelen volt megállapítani az eset komolyságát". Dr. Zahidot elbocsátották, majd elhagyta Nagy-Britanniát.

Címlapról ajánljuk
Vihart kavar az atléták pénzdíjazása az olimpián, de nagy változást indíthat el

Vihart kavar az atléták pénzdíjazása az olimpián, de nagy változást indíthat el

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke nyíltan bírálta a Nemzetközi Atlétikai Szövetséget, amiért pénzdíjat ajánlott fel a sportág párizsi olimpiai bajnokainak. Szabados Gábor sportközgazdász az InfoRádióban azt mondta, az 50 ezer dolláros jutalmazással az lehetett az egyik cél, hogy az olimpia ne értéktelenedjen el a vb-hez és a Gyémánt Liga-sorozathoz képest.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.13. hétfő, 18:00
Csicsmann László
Közel-Kelet szakértő, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×