eur:
389.71
usd:
363.92
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Szenzációs film: fellángolhatnak a viták a Kennedy-gyilkosságról

Új felvétel került nyilvánosságra a John F. Kennedy halála előtti percekről. A film, amelyen az amerikai elnök és felesége látható, miközben Dallas utcáin autóznak kíséretükkel, új megvilágításba helyezheti JFK meggyilkolásáról szóló elképzeléseket.

A némafilmen jól látszik, hogy az elnök kabátja felgyűrődött a hátán. Ez ugyan apróság, de felvet egy nagyon fontos kérdést, ugyanis a kabáton és az elnök testén ütött lyukak helyzete nem egyezik.

Az új felfedezés erősítheti azok elképzeléseit, akik korábban is úgy gondolták, hogy több mint három lövés dörrent.

A filmen jól látható a titkosszolgálat ügynöke, Clint Hill is, aki, mielőtt az elnököt meglőtték, még a kocsi hátuljában ült, majd hirtelen előre ugrott, átvette a volánt és a súlyosan megsebesült John F. Kennedyvel a kórházhoz hajtott.

Azt hitte, értéktelen

A felvételt negyven éve őrizte George Jefferies, az amatőr fotós, mert azt gondolta, amit megörökített, lényegtelen.

A férfi végül azért vette elő újra az alig negyven másodperces filmet, mert veje meggyőzte, hogy adományozza azt a dallasi múzeumnak.

"Akik megörökítették az elnök és kíséretének felvonulását meggyilkolása előtt, mind azt hiszik, a felvételeik nem fontosak. A történészeknek azonban számít minden fotó vagy film, hiszen segítségükkel egyszer biztosan megválaszolhatóvá válnak a merénylettel kapcsolatos kérdések" - mondta a múzeum kurátora.

Gary Mack szerint a most napvilágra került felvétel hatására újra fellángolnak majd a viták arról, vajon valóban összeesküvés állt John Fitzgerald Kennedy meggyilkolásának hátterében.


Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×