eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Mihez kezd majd Tony Blair?

Tony Blair brit miniszterelnök néhány hónapon belül átadja helyét pártja egy másik vezető személyiségének. Még csak 53 éves. Hogyan folytatja pályafutását?

Tony Blair - ahogy az a BBC televíziónak adott nyilatkozatából kiderül - élete új szakaszában, amikor már nem lesz Nagy-Britannia miniszterelnöke, valamiféle nagyszabású dologgal kíván foglalkozni. Például a klímaváltozás problémájával.

Reméli, hogy júniusban a nyolc gazdasági nagyhatalom csúcstalálkozóján, Németországban, egyezmény születik a globális felmelegedés megfékezéséről.

A világfontosságú ügynek már van egy tekintélyes képviselője Al Gore volt amerikai alelnök személyében, de az ő igyekezetéről nem sokat hallani. Tehát érdemes teljes erővel és energiával e küzdelem élére állni. Elvégre Tony Blair volt ennek a kezdeményezője a G8 nagy-britanniai csúcsértekezletén, 2005-ben.

A miniszterelnök ezt mondta a tv-műsorban: "Szerencsére vagy nem szerencsére, elég fiatalon adom át hivatalomat ahhoz, hogy még valami hasznosat végezhessek a továbbiakban. A klímaváltozás ügye ilyen dolog. Persze, adódhatnak más feladatok is."

Tudjuk, hogy Tony Blair a közel-keleti rendezésnek is apostola. A G8 csúcstalálkozón tehát még kormányfőként akar ott lenni, de pártja szeptemberi konferenciáján már új pártvezér tűnhet fel.

Ha leköszönt, feladja képviselői mandátumát is. És nekiáll megírni az emlékiratait, ami legalább 15 millió dollárt jövedelmezhet számára.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×