eur:
389.32
usd:
363.98
bux:
68107.49
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Legfőbb szunnita vallási vezetővel találkozik a pápa

Elfogadta XVI. Benedek pápa meghívását az iszlám szunnita ágának legfőbb vallási elöljárója, Mohammed Szajed Tantavi - közölték a Vatikánban.

Paul Poupard bíboros, a Vatikán iszlám világgal fenntartott kapcsolataiért felelős bizottság vezetője szerint Mohammed Szajev Tantavi nagysejk örömmel fogadta a meghívást.

Az iszlám vallási elöljáró vatikáni látogatásának időpontja egyelőre nem ismert.

Tavaly ősszel nagy vihart kavart a muzulmán országokban a katolikus egyházfő regensburgi beszéde, amelyben - egy ókori bizánci császárt idézve - meglehetősen negatív hangon szólt Mohamed prófétáról, az iszlám vallás alapítójáról.

A felháborodás hatására XVI. Benedek bocsánatot kért a beszédében elhangzottakért. Mintegy 40 iszlám méltóság és vallástudós erre nyílt levéllel reagált, elfogadva az egyházfő bocsánatkérését, ám az aláírók között nem szerepelt Tantavi nagysejk.

Megfigyelők ezért egyfajta "másodosztályú megbocsátást" láttak a nyílt levélben.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×