eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Sz. Bíró: Magyarországnak nem kell erőt demonstrálnia

A jövő évi orosz elnökválasztás két esélyese a jelenlegi állás szerint Dimitrij Medvegyev és Szergej Ivanov - mondta Sz. Bíró Zoltán történész. Az Oroszország-szakértő szerint valószínűleg az lesz az új elnök, akire Vlagyimir Putyin rábólint. Ám az sem volna meglepő, ha végül egy harmadik jelölt kerülne a képbe - tette hozzá.

A szakértő felhívta a figyelmet arra, hogy a két politikus jelenleg egy szinten helyezkedik el az orosz kormányban, mindketten miniszterelnök-helyettesek. Dimitrij Medvegyevet még 2005-ben nevezték ki a kormányba, korábban Putyin hivatalának vezetője volt.

Nemrég azonban Szergej Ivanov is ugyanerre a posztra került. Ezzel az orosz elnök kiemelte őt a szakpolitikusi szerepből, és eltávolította azoktól a konfliktusoktól, amelyek a honvédelmi tárca vezetőjeként érték.

Sz. Bíró Zoltán azonban rámutatott: még az is elképzelhető, hogy végül egy harmadik ember fut be győztesként. Mint mondta, minden csak azon múlik, hogy az utolsó pillanatban Vlagyimir Putyin kire bólint rá.

A szakértő a magyar Oroszország-politikáról azt mondta: Magyarországnak semmiképpen nem kell erőt demonstrálnia, az érdekeit azonban határozottan kell védenie, és folyamatosan csökkenteni kellene a függést az energiahordozók tekintetében.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×