eur:
388.26
usd:
361.9
bux:
69227.28
2024. május 9. csütörtök Gergely

"Nem lopom én a csúszópénzt"

A cseh rendőrség eljárást indított Jirí Cunek nemrég kinevezett miniszterelnök-helyettes, kereszténydemokrata pártelnök ellen, akit csúszópénz elfogadásával vádolnak. Az üggyel kapcsoltban több száz óriásplakát jelent meg az ország forgalmas helyein.

Egyelőre nem világos kik rendelték meg és fizették a plakátokat, amelyeken ez az ironikusnak tünő szöveg olvasható: "kereszténydemokrata politikus vagyok, ezért nem lopom a csúszópénzeket. És a cigányokat is szeretem".

Jirí Cunek kormányalelnök, régiófejlesztési miniszter, a kormánykoalícióhoz tartozó Kereszténydemokrata-Néppárt (KDU-CSL) elnöke szerint ellene inditott politikai lejáratókampányról van szó.

A politikust azzal gyanúsítják, hogy tavaly félmillió korona azaz körülbelül ötmillió forint csúszópénzt fogadott el, amikor még a morvaországi Vsetín polgármestere volt.

Ebben a tisztségében a lakbért nem fizető romák városon kivül helyezésével szerzett kétes hirnevet, illetve bizonyos körökben népszerűséget.

Korrupció miatt nemrég a saját titkárnője jelentette fel, aki korábban szexuális zaklatás miatt is panaszt tett a rendőrségen.

A hölgy állítólag látta, amikor Jirí Cunek a polgármesteri hivatalban átveszi a csúszópénzt egy ingatlanügynökség vezetőjétől, miután elintézte, hogy a város több értékes épületét az említett cég kedvező áron megvásárolhassa.

Cunek minden vádat tagad, de eddig hiteles magyarázatot a pénz eredetére nem tudott adni

A nyomozók viszont kiderítették, hogy az ingatlanügynökség tavaly egyszer ugyanekkora összeget hívott le a bankból. Két nap múlva pedig a polgármester bankszámlája gyarapodott félmillióval.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Mekkora esélye van von der Leyennek az újraválasztásra?

Mekkora esélye van von der Leyennek az újraválasztásra?

Magyarországnak még három EU-tagállamot maga álláspontja mellé kell állítania, ha meg akarja akadályozni Ursula von der Leyen európai bizottsági elnöki jelölését - mondta az InfoRádióban Kalas Vivien, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Európa Stratégia Kutatóintézetének munkatársa.

Budapesten tárgyal a kínai elnök

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×