eur:
393.17
usd:
353.89
bux:
72415.44
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor

Pornóbotrányoktól hangos az európai politika

Valami lehet a levegőben, hiszen Németországban és Horvátországban is pornóbotrányba keveredett egy-egy politikus. A hatalmon lévő német Kereszténydemokrata Unió berlini szervezetének politikusát már ki is zárták a pártból, a zágrábi polgármester sorsa egyelőre függőben van.

Kizárták az Angela Merkel kancellár vezette Kereszténydemokrata Unió (CDU) berlini szervezetének egyik politikusát, miután kiderült, hogy öt évvel ezelőtt pornófilmben szerepelt - jelentették be a párt helyi vezetői.

Az 52 éves Alexander Maassent a párt helyi vezetője, Kurt Wansner szólította fel távozásra, mondván, viselkedése összeegyeztethetetlen a CDU képviselte értékekkel.

Az orvos végzettségű, 14 éves kora óta CDU-tag Maassen szerint valójában azért döntöttek kizárása mellett, mert kritikus hangvételű cikkeket írt a CDU választási teljesítményéről, valamint azért, mert Wansner ellenfele volt egy választáson.

A pártból kizárt férfi jelentéktelennek mondta a Szépségbanda című filmben játszott szerepét. "Sajnos nem voltam józan aznap. 'Azt' nem tettem meg, ha tudják mire gondolok" - tette hozzá.Szexbotrány borzolja a horvát kedélyeket is, miután benyújtotta lemondását Zvonimir Sostar zágrábi alpolgármester, akiről az interneten több - finoman fogalmazva is pikáns - fotó jelent meg - írja az index internetes portál.

Az orvos végzettségű alpolgármester a horvát főváros egészségügyi-, munkaügyi- és szociális bizottságát vezeti és most jött vissza külföldi üdüléséből. Zvonimir Sostar aznap utazott el, amikor fölkerült az internetre több olyan fotó róla, amint születésnapi rendezvényén élvezettel nézi egy sztriptíz táncosnőnek az ő közvetlen közelében előadott produkcióját.

(Ha elmúlt 18 éves és szeretné megnézni a képeket, akkor saját felelősségére itt megteheti!)

Az alpolgármester a képek kapcsán mindenkitől bocsánatot kért, akit megsértett, vagy fölháborított a képek látványa. Zvonimir Sostar hozzátette, hogy a baráti összejövetelről a képek három évvel ezelőtt készültek és megismételte, hogy mandátumának sorsa az önkormányzat és Milan Bandic polgármester kezében van.

Milan Bandic polgármester az ügy kapcsán csak annyit mondott, hogy közvetlen vezetőtársától több munkát, kevesebb utazást és sztriptízes duhajkodást vár.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Putyin triumfált az ukrán hadsereg fölött, új külügyminisztere van Ukrajnának – Háborús híreink csütörtökön

Putyin triumfált az ukrán hadsereg fölött, új külügyminisztere van Ukrajnának – Háborús híreink csütörtökön

Csütörtökre virradóra a fehérorosz légierő megsemmisített két orosz Sahed drónt, amelyek beléptek Belarusz légterébe. Vlagyimir Putyin a Keleti Gazdasági Fórumon mondott csütörtöki beszédében kijelentette, kudarcot vallott Ukrajna kurszki offenzívája, amellyel az ukrán hadsereg csak saját magát gyengítette meg. Az orosz elnök szerint az orosz társadalom csak erősebb lett a támadás nyomán, az ukrán haderő viszont hamarosan elveszítheti harcképességét. Putyin egy ironikus megjegyzésében azt mondta, Kamala Harrist támogatja az amerikai elnökválasztáson. Az ukrán parlament jóváhagyta Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter lemondását, utódja eddigi helyettese, Andrij Szibiha lett, akit már el is fogadott a törvényhozás.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×