eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

A maffia ügyvédével osztozott szeretőjén a külügyminiszter?

Miközben javában zajlottak a vietnámi háború befejezése körüli titkos tárgyalások 1972-ben, Henry Kissinger amerikai külügyminiszter egy olyan nővel folytatott szerelmi viszonyt, aki párhuzamosan egy alvilági kapcsolatokkal rendelkező ügyvéd barátnője is volt - áll egy ebben a hónapban megjelenő amerikai könyvben.

Várhatóan hatalmas vihart kavar majd az az életrajz, amely szeptemberben jelenik meg az Egyesült Államokban és amely nem kevesebbet állít, mint hogy Henry Kissinger amerikai külügyminiszter 1972-ben, a vietnámi háború befejezéséről zajló titkos tárgyalások idején azzal a Jill St.John színésznővel folytatott viszonyt, aki mellette a maffia egyik ügyvédjének a barátnője volt.

Az azóta elhunyt - és Hollywoodban csak a "Kijáró" néven emlegetett - Sidney Korshak azt állítja életrajzában, hogy Jill St.John színésznő Kissingerrel párhuzamosan az ő szeretője is volt.

Míg Henry Kissinger és a színésznő kapcsolata meglehetősen nyilvánosan zajlott - Richard Nixon elnök nem kis bosszúságára, aki úgy vélte, hogy külügyminisztere szép nők iránti vonzalma túl nagy sajtóvisszhangot kap - csak néhány jól értesült hollywoodi bennfentes volt tisztában Jill St.John és az ügyvéd viszonyával.

Szupergengszter

A még szeptemberben polcokra kerülő "Szupergengszter" című könyvben a szerző, az oknyomozó műveiért több díjat is nyerő Gus Russo úgy írja le Sidney Korshakot, mint a világ egyik legbefolyásosabb ügyvédjét 1996-ig bekövetkező halálig.

Korshak "el tudta tüntetni egy híresség gyerekének adósságait, át tudott vinni egy szerződéssel rendelkező színészt egy másik stúdióhoz és képes volt bármely szakszervezeti problémát megoldani" - jellemzi főhősét az újságíró.

Nem reagáltak

Gus Russo többek között az FBI egyik dokumentumára hivatkozva állítja, hogy Korshak egyetlen gyengéje a többek között a James Bond-sorozat egyik filmjében, a Gyémántok az örökkévalóságnak-ban is szerepelt színésznő volt.

A könyv azt ugyanakkor nem állítja, hogy Kissinger tisztában lett volna Jill St.John Korshakhoz vagy a maffiához fűződő viszonyával.

Az állításokat sem Henry Kissinger, sem a színésznő nem kívánta egyelőre kommentálni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×