eur:
385.43
usd:
355.09
bux:
67995.68
2024. május 21. kedd Konstantin

Gyurcsánynak tett szívességgel vádol egy uniós biztost a Fidesz

Az Európai Unió gazdasági és pénzügyi biztosának eljárását kifogásolja a Gyurcsány-kormány számára a konvergenciaprogrammal összefüggésben tett "politikai szívesség" miatt Becsey Zsolt, a Fidesz európai parlamenti képviselője.

A fideszes politikus Veres János pénzügyminiszter egy mondatára hivatkozik, amely a májusi balatonőszödi szocialista frakcióülésen hangzott el.

"A nemzetközi pénzpiacokon, lényegében tavaly nyár óta egy bizalmat kaptunk, politikailag ilyen nyomással, olyan nyomással, Feri telefonjával el lehetett azt intézni, hogy Almunia és munkatársai, annak ellenére, amit egyébként nagyon sokszor kellemetlenül hallottunk és mondtak, annak ellenére megadták azt az esélyt, hogy szeptember 1-jéig lehet kiegészíteni a konvergencia- programot" - mondta a kiszivárgott felvétel szerint Veres János.

Becsey Zsolt - elsőbbséget élvező írásbeli választ igénylő kérdésében - feleletet vár Joaquin Almúniától arra, összeegyeztethetőnek tartja-e megbízatásával azt, hogy a magyar választások időpontjára tekintettel meghajolt egy tagállam kormányának politikai nyomása előtt.

A fideszes politikus szerint a konvergenciaprogram elfogadható aktualizálására általában négy hónapot kapnak a tagállamok.

Becsey Zsolt szerint Almunia eljárása politikai szívesség volt a szocialista-liberális kormánynak, amivel a biztos a "közösség gazdasági érdekeinek rovására" tett, aláásva a konvergenciatörekvések hitelét.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 21. 14:52
×
×
×
×