eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

Erős kézszorítás Castrónak

Megkülönböztetett tisztelettel üdvözölte Fidel Castró kubai elnököt az ENSZ főtitkára az el nem kötelezett országok havannai csúcsértekezletén.

Az 55 állam- és kormányfő találkozóján felszólalva Kofi Annan köszönetet mondott Kuba vezetőjének a hozzájárulásért, amelyet az el nem kötelezettek mozgalmáért tett.

A világszervezet főtitkára megerősítette, hogy Fidel Castro egészségi állapota javul és elmondta, hogy idős vezető "erősen megszorította a kezét." A két politikus csütörtökön találkozott egymással. Az egyik ifjúsági napilap fényképet közölt arról, amint a kubai vezető betegszobájában kezet fog a főtitkárral.

Fidel már talpon

A kubai televízió 2 napja mutatott be eloször Fidel Castro műtétje után olyan felvételt, amelyen a beteg áll. Az addig sugárzott képsorokon a kubai elnök vagy feküdt, vagy ült ágyában.

Csütörtökön Raúl Castro első ízben jelent meg a nyilvánosság előtt azóta, hogy betegeskedő bátyja átmenetileg átadta neki az állam, a kormány, a kommunista párt és a fegyveres erők irányítását. Õ elnökölt az el nem kötelezett országok havannai csúcsértekezletének ülésén.

Chavez ismét tiszteletét tette

Fidel Castrót közben ismét meglátogatta az amerikai vezetésű szövetségi rendszerrel szembehelyezkedő Hugo Chavez venezuelai elnök. Chavez, aki szellemi atyjánek tekinti Castrót, nemrég Belaruszban és Iránban is járt és fegyvervásárlási megállapodást kötött Oroszországgal.

Címlapról ajánljuk
Muhari Eszter bronzérmes, Major Veronika megnyerte az alapversenyt
összefoglaló a magyarokról

Muhari Eszter bronzérmes, Major Veronika megnyerte az alapversenyt

A párizsi olimpia első versenynapján megszületett a magyar küldöttség első érme, Muhari Eszter harmadik lett párbajtőr női egyéniben. A nap másik bravúrja a sportlövő Major Veronikáé, aki a legjobb eredményt érte el a női légpisztolyosok alapversenyében. Megkezdődtek az úszóversenyek, nyolcadik helyezett lett a 4x100-as férfi gyorsváltó. Nem sikerült a nap a férfi kardvívóknak, s vereséget szenvedett mindkét magyar csapat, a férfi kézilabda- és a női vízilabda-csapat is.

Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

A miniszterelnök-pártelnök a 33. Bálványosi Szabadegyetemen tartott előadást. Kifejtette, miért csak kívülről lehet békét kikényszeríteni Ukrajnában, miért folytat szemforgató és álságos politikát Lengyelország, miért elkerülhetetlen, hogy Ázsia legyen a világhatalom új központja. Orbán Viktor elmondta: elkészült egy 2030-nál hosszabb időtávra érő magyar nagystratégia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×