eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Még keresik a pokolgépek gazdáját

Egyazon személy vagy csoport helyezte el Dortmund és Koblenz pályaudvarán azt a két bőröndöt, amelyben pokolgép volt - közölte a német államügyészség.

Időközben egyre több vezető politikus szorgalmazza, hogy a nagyvárosok vasútállomásain szereljenek fel térfigyelő kamerákat és az utasok csomagjait - a repülőtereken már bevált gyakorlathoz hasonlóan - világítsák át.

A kormányzó keresztény pártok belügyi szakértője sürgette, hogy a pályaudvarokat lássák el térfigyelő kamerákkal és a felvételeket őrizzék meg. Ez részben elrettentő célt szolgálhatna, részben pedig segítené a biztonsági szerveket az esetleges terroristák azonosításában - mondta el az InfoRádió németországi tudósítója.

A párt egy másik vezető tagja indítványozta, hogy a vonatok utasterében is szereljenek fel kamerákat, mert mint mondta, a madridi vagy londoni merényletek bármikor Németországban is megtörténhetnek. Javasolta azt is, hogy az utasok csomagját világítsák át, mert ez a gyakorlat remekül bevált a repülőtereken és nem szabad addig várni, amíg tényleg bomba robban egy 300 kilométeres sebességgel közlekedő IC-szerelvényen.

A vasúttársaság is éberségre int

A vasúttársaság is éberségre intette az embereket. Ennek eredményeként az elmúlt 48 órában átmenetileg le kellett zárni a hamburgi és a frankfurti főpályaudvart, mert a rendőrség figyelmeztetést kapott peronon talált gazdátlan bőröndökről, amelyekről azonban kiderült, hogy nem tartalmaznak robbanószert.

A hétfőn Dortmund és Koblenz pályaudvarán megtalált bőröndök belsejében óraműhöz kapcsolt propánbután gázpalackok voltak, amelyek ha felrobbannak, számos emberéletet követeltek volna. Az ügy felderítését a szövetségi államügyészség vette magához, ami egyértelműen arra vall, hogy a hatóságok rendkívül komolyan kezelik a történteket.

Eddig csak szűkszavú jelentést adtak ki a vizsgálati eredményekről, de annyit máris tudni lehet, hogy országos nyomozást indítottak ismeretlenek ellen. Noha még nem zárják ki egyértelműen, hogy a pokolgépet tartalmazó bőröndökkel a vasúttársaságot akarták megzsarolni, egyre több jel utal terroristák mesterkedésére.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×