eur:
393.93
usd:
368.01
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Kitoloncoltatnák Tőkés Lászlót Romániából

Egy konzervatív képviselő kitoloncolná Romániából Tőkés László református püspököt. A politikus sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a püspök a magyar Nemzetbiztonsági Hivatal helyettes vezetőjével egyeztetett az autonómiáról, a Tárnica tónál.

Románia-ellenes terv kidolgozásával vádolta meg a Konzervatív Párt egyik tagja a magyar Nemzetbiztonsági Szolgálat helyettes vezetőjét, és Tőkés László református püspököt.

Petru Calian, aki nemrég még a Nagy-Románia Párt tagja volt, sajtótájékoztatóján azt mondta: a magyar és más, külföldi titkosszolgálati szervek jól ki tudják használni a román hírszerzőszerveknél tapasztalható hatalmi űrt.

Magyarország keleti szomszédjánál ugyanis korábban lemondtak a titkosszolgálati vezetők, és az utódokról nem született még döntés.

Terrorcselekmények előkészítése?

A román politikus hírügynökségi jelentések szerint azt mondta, hogy szerinte ki kellene Tőkés Lászlót toloncolni az országból, őrültségei, azaz az autonómia-törekvései miatt.

A romániai új Magyar Szó című lap szerint Petru Caliant kijelentette: más sem hiányzik már, mint egy olyan réteg, amely terrorcselekmények elkövetésébe kezd. A politikus sürgette, hogy mielőbb nevezzék ki a román titkosszolgálatok új vezetőit.

A lap megkereste az ügyben a Nemzetbiztonsági Hivatalt is, ahol azt közölték: a szervezet helyettes vezetője nem találkozott Tőkés Lászlóval. Az újság megjegyzi: A Nagy-Románia Párt volt politikusa korábban újságíróként dolgozott, és számos magyarellenes cikket jelentetett meg egy kolozsvári lapban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×