INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Újabb terrorcsoport Miamiban?

Infostart / InfoRádió
Az amerikai Szövetségi Nyomozóiroda Miamiban őrizetbe vett hét embert, akiket azzal gyanúsítanak, hogy fel akarták robbantani a chicagói Sears tornyot és más célpontok ellen is támadásokat terveztek.

A rendőrség lángvágóval nyitotta ki egy raktár ajtaját Miami szegények lakta Liberty City negyedében, hogy elfogja az ott tartózkodó hét férfit.

Egy illetékes szerint a hatóságok olyanokat tartóztattak le, akik "dzsihádot akartak indítani az Egyesült Államokban". Robbanóanyagot, vagy fegyvereket azonban nem találtak.

Meg nem erősített hírek szerint a csoportból öten amerikai állampolgárok, tizen- illetve huszonévesek és körülbelül egy éve éltek a kerületben.

"Kiképzőtábort tartottak fent"

Néhány környékbeli azt mondta a médiának, hogy a gyanúsítottak muzulmánnak mondták magukat és "kiképzőtábort" tartottak fent. "Éjszaka jöttek elő és gyakorlatoztak. Még őrséget is állítottak. Olyanok voltak, mint az agymosottak, mert azt mondták, Allahnak adták az életüket" - mesélte egy helyi lakos.

A hatóságok szerint a csoport a 110 emeletes chicagói Sears torony mellett Miamiban egy szövetségi épület és FBI-központok ellen akart támadást végrehajtani.

A rendőrség közölte, hogy nincs közvetlen veszély, a gyanúsítottakat még a bűncselekmény tervezése közben sikerült megállítani.

A címlapról ajánljuk