eur:
395.5
usd:
366.67
bux:
65553.67
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Újabb terrorcsoport Miamiban?

Az amerikai Szövetségi Nyomozóiroda Miamiban őrizetbe vett hét embert, akiket azzal gyanúsítanak, hogy fel akarták robbantani a chicagói Sears tornyot és más célpontok ellen is támadásokat terveztek.

A rendőrség lángvágóval nyitotta ki egy raktár ajtaját Miami szegények lakta Liberty City negyedében, hogy elfogja az ott tartózkodó hét férfit.

Egy illetékes szerint a hatóságok olyanokat tartóztattak le, akik "dzsihádot akartak indítani az Egyesült Államokban". Robbanóanyagot, vagy fegyvereket azonban nem találtak.

Meg nem erősített hírek szerint a csoportból öten amerikai állampolgárok, tizen- illetve huszonévesek és körülbelül egy éve éltek a kerületben.

"Kiképzőtábort tartottak fent"

Néhány környékbeli azt mondta a médiának, hogy a gyanúsítottak muzulmánnak mondták magukat és "kiképzőtábort" tartottak fent. "Éjszaka jöttek elő és gyakorlatoztak. Még őrséget is állítottak. Olyanok voltak, mint az agymosottak, mert azt mondták, Allahnak adták az életüket" - mesélte egy helyi lakos.

A hatóságok szerint a csoport a 110 emeletes chicagói Sears torony mellett Miamiban egy szövetségi épület és FBI-központok ellen akart támadást végrehajtani.

A rendőrség közölte, hogy nincs közvetlen veszély, a gyanúsítottakat még a bűncselekmény tervezése közben sikerült megállítani.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×