eur:
393.66
usd:
364.84
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Izraeli-palesztin csúcstalálkozó

A jordániai Petrában első ízben találkozott az izraeli miniszterelnök és a Palesztin Hatóság elnöke.

A II. Abdalláh jordán király által szervezett nem hivatalos találkozó után Mahmúd Abbász palesztin elnök elmondta, hogy Ehud Olmert izraeli kormányfővel általános kérdésekről tárgyaltak.

Hozzátette: következő - várhatóan hivatalos - találkozójuk előkészítése már a jövő héten megkezdődik.

A két vezetőt II. Abdalláh jordán király hívta meg a Veszélyben a világ című petrai tanácskozásra, amelyen 25 Nobel-díjas és mintegy harminc más, nemzetközileg elismert közéleti személyiség vesz részt.

A találkozón a Nobel-békedíjas Simon Peresz izraeli miniszterelnök-helyettes is megjelent, aki az izraeli-palesztin helyzetről azt mondta, hogy mindenekelőtt a palesztin belső válságot kell megoldani.

Szerinte ezután az izraeli-palesztin tárgyalásokon először a gazdasági kérdéseket kell napirendre tűzni, mert azok rendezése nyithatja meg az utat a béke előtt.

Címlapról ajánljuk

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×