INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Hét lövést élt túl a biztonsági szolgálat parancsnoka

InfoRádió / MTI
Hét lövéssel megsebesítették a lábán a Mahmúd Abbász palesztin elnökhöz hűséges biztonsági erő egyik parancsnokát a kormányzó Hamász radikális mozgalom fegyveresei a Gáza-övezetben.

Palesztin biztonsági tisztségviselők közlése szerint az fegyveresek lesből nyitottak tüzet Rifat Kulabnak, a megelőző biztonsági szolgálat helyi parancsnokának kocsijára. Kulab, akit hétszer is eltaláltak a lábán, nincs életveszélyben.

A Mahmúd Abbász vezette Fatah mozgalom és a Hamász között egyre növekszik a feszültség azóta, hogy a radikális mozgalom hatalomra jutott az idén januári palesztin parlamenti választásokon, négy évtized után kiszorítva ezzel a Fatahot a palesztin vezetésből.

A két mozgalom heves küzdelmet folytat egymással a palesztin biztonsági erők feletti ellenőrzés megszerzéséért.

A Fatah és a Hamász aktivistái között időről időre fegyveres összetűzések is kirobbannak: a Hamász fegyveresei hétfőn megtámadták a biztonsági megelőző szolgálat gázai irodáját, amely a Gázai-övezet déli részén fekvő Rafahban is egész napon át tartó összecsapást, lövöldözést váltott ki, Ciszjordániában pedig a biztonsági szolgálatok tagjai támadtak kormányzati épületekre.

A címlapról ajánljuk