eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Ultimátum Chiracnak

Franciaországban ultimátumot intéztek a kormányhoz az ország legnagyobb szakszervezetei és diákszervezetei. Az ultimátumban a követelők negyvennyolc órát adnak a francia kormánynak, illetve Jacques Chirac köztársasági elnöknek arra, hogy visszavonják a fiatalok első munkavállalásáról szóló törvényt.

Az egyik legnagyobb szakszervezet vezetője közölte: követelésük elutasítása esetén egynapos általános sztrájkra kerülhet sor Franciaországban.

Tegnap ismét többszázezren tüntettek az első munkavállalásról szóló törvény ellen. Az egyetemisták és középiskolások mellett közalkalmazottak is részt vettek a megmozdulásokon.

Párizsban a fiatalok autókat gyújtottak fel, illetve rongáltak meg, és üzletek kirakatait zúzták be. A rendőrség csaknem százhetven tüntetőt vett őrizetbe. Az összecsapásokban 7 rendőr és 17 tüntető megsebesült.

Jacques Chirac köztársasági elnök korábban védelmébe vette a kifogásolt jogszabályt, és azt a munkanélküliség elleni harc egyik fontos eszközének nevezte. A tiltakozást kiváltó törvény jogot ad a munkáltatónak arra, hogy az első két évben indoklás nélkül felmondjon a 26 éven aluli munkavállalóknak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×