eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Börtönben a Keresztapa

Közel egy év után az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) ügynökei elfogták az egyik legkeresettebb bűnözőt, Joey "a bohóc" Lombardo chicagói keresztapát. A 77 éves férfi tavaly áprilisban tűnt el a nyomozók szeme elől, amikor 13 bűntársával együtt vádat emeltek ellene legalább 18 eddig megoldatlan gyilkosság, valamint zsarolás, fenyegetés, megvesztegetés, tiltott szerencsejáték címén.

Szakállat növesztett, vállig érő hajat növesztett és meghízott a kilenc hónapja bujkáló Joey "a Bohóc" Lombardo chicagói keresztapa, de így sem tudta elkerülni letartóztatását.

A 77 éves hírhedt maffiafőnököt pénteken, január 13-án elhagyta a szerencséje, amikor egy mellékutcában az autóját körülvevő tucatnyi nyomozó felszólította, hogy szálljon ki az autóból.

Joey Lombardo tavaly áprilisban tűnt el az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) ügynökei szeme elől, miután 13 bűntársával együtt vádat emeltek ellene többek között gyilkosság, zsarolás, megvesztegetés és tiltott szerencsejáték miatt.

Az FBI tavaly áprilisban tizenegy chicagói maffiózót tartóztatott le. A "Családi titkok" fedőnevű akcióban három államból gyűjtötték be a maffiózókat és ilyen sok hírhedt chicagói bűnöző kezén egy és ugyanazon napon még nem kattant bilincs.

Az FBI eredetileg 14 maffiózót szeretett volna letartóztatni, de az 59 éves Frank "Gumba" Saladinót holtan találták szállodai szobájában, Joey "a Bohóc" Lombardo és Frank "a Német" Schweihs pedig időben kereket oldott. Az utóbbi tavaly decemberben Kentuckyban rendőrkézre került.

A rendőrök úgy akadtak Lombardo nyomára, hogy az ügyvédjéhez írt leveleire helyi postabélyegzőt ütöttek, majd megfigyelték mindazokat, akikkel kapcsolatban állt. A rejtekhelyeket sűrűn váltogató maffiavezér végül megjelent az egyik megfigyelt személynél, ezt követően tartóztatták le.

A maffiózók terhére rótt tizennyolc gyilkosság közül a legismertebb Anthony "Hangya" Spilotro és Michael Spilotro esete, akiket 1986-ban agyonvertek és egy kukoricaföldön elföldeltek, feltehetően azért, mert a maffiózók Las Vegas-i helytartójaként megdézsmálták a szerencsejátékból befolyó bevételt.

A gyilkosságot Martin Scorsese amerikai rendező beleszőtte Kaszinó című filmjébe.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×