eur:
393.8
usd:
367.6
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Több száz szudánit toloncol ki Egyiptom

Egyiptom kitoloncol 654 szudáni menekültet, akiket abból a kairói sátortáborból távolítottak el, amelyet a rendőrség december 30-án megrohamozott.

Az egyiptomi külügyminisztérium szóvivője közölte: ezeket az embereket a hatóságok illegális bevándorlónak minősítették, illetve úgy találták, hogy menekültként megsértették Egyiptom biztonságát és közrendjét.

A menekülteket december 30-án vették őrizetbe, miután az egyiptomi rendőrség erőszakkal feloszlatta az egyik kairói parkban tiltakozásként emelt sátortáborukat. Az akcióban 25 menekült életét vesztette, 74 rendőr megsebesült.

A tüntetők azt követelték, hogy az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága biztosítsa számukra a távozást Egyiptomból egy biztonságos országba. Bár januárban békemegállapodás zárta le a 21 évig tartó szudáni polgárháborút, számos szudáni fél visszatérni hazájába.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×